Huidproblemen, hoe te bestrijden ?

Huidproblemen, hoe te bestrijden ?

Huidproblemen komen veel voor bij honden. Steeds meer viervoeters zijn allergisch voor of reageren op bepaalde ingrediënten in voeding, stoffen én huisstofmijten. Voor baasjes is het frustrerend om te zien hoe hun trouwe viervoeter constant last heeft van jeuk of een geïrriteerde huid.

 

Hoe help jij jouw dier dit ongemak zo veel mogelijk te besparen ?

Trixie hondenkussen pulito vitaal ovaal grijs (80X55 CM)

Wij zetten wat artikelen voor je op een rijtje.
Ideaal voor honden die gevoelig zijn voor bijvoorbeeld huisstofmijt is de Vitaal-lijn Pulito van Trixie, verkrijgbaar in een kussen of mand.

De bekleding van deze lijn voelt aan als katoen, maar is gemaakt van polyester dat op 95 graden gewassen kan worden! Deze hoge wastemperatuur doodt huisstofmijten en zorgt voor een effectieve verwijdering van huidschilfers en pollen. Ook worden ziektekiemen en parasieten zo verwijderd.

 

Vermeiden is beter als genezen:

Miteless huisstofmijt afweer stekker voor in huis blauw

In de omgeving van de hond verjaag je mijten eenvoudig met de Miteless. Dit is een apparaatje voor in het stopcontact dat ultrasone geluidsgolven uitzendt.
De geluidsgolven zijn niet hoorbaar voor mens en dier. Maar verstoren de comfort voor de huisstofmijten, waardoor die bij de geluidsgolven uit de buurt blijven.

Dit zorgt ervoor dat het aantal huisstofmijten in de ruimte vermindert, zonder het gebruik van chemische middelen. De Miteless kan mijten verjagen tot op 30 vierkante meter!

 

 

Vergeet ook niet te denken aan de juiste shampoo:

Het meest geschikt voor honden die gevoelig zijn voor bepaalde stoffen zijn hypoallergene shampoos. Een goed voorbeeld zijn de natuurlijke shampoos van Vet’s Best. Bijvoorbeeld hun hypoallergene shampoo. Deze zijn samengesteld in samenwerking met dierenartsen. Met een basis van vitamine E en aloë vera. Deze shampoos zijn zeepvrij en reinigt mild. De ingrediënten zorgen voor vermindering van jeuk en verlevendigen droge huid en vacht. Om allergenen weg te wassen kun je ook de Vet’s Best Allergy Itch Relief shampoo kiezen. deze werkt bijzonder goed bij seizoensgebonden allergieën of gevoeligheid.
Help jouw dier dus door jeuk en en allergieën te bestrijden met deze handige artikelen, verkrijgbaar bij Lovely Pets!